søndag den 19. oktober 2014

Hvorfor bygge nyt?

Hvorfor bygge nyt?


Vi startede for ca. halvandet år siden med at kigge efter boliger i Århus. Vi så rigtig mange forskellige huse. Efterhånden som tiden gik, og flere og flere huse set, blev det mere og mere klart, at vi ikke kunne finde et hus, som kunne indfri alle vores ønsker og krav. 

Stort set alle husene var ældre huse, som vi syntes trængte til renovering. Herudover levede ingen af husene op til nutidens energistandarder, hvilket bl.a. kunne ses på varme, og el regningen. Desuden ville vi på stort set alle husene ændre på værelsesinddeling, udskifte køkken, bad eller noget helt andet. På udgiftssiden var der også en fællesnævner for husene i Århus som trak i den gale retning - ejendomsskatten og ejendomsværdiskatten. Skatten på at bo i ejet hus svingede typisk mellem 3.000 - 4.500 kr. om måneden for de huse vi kiggede på. Se lidt om skat.

De faktorer der for os gjorde, at vi besluttede os for at bygge nyt var at vi:

  • Selv kan vælge hvordan huset skal indrettes, og hvor store rummene skal være
  • Selv kan bestemme udseendet på huset (Det skulle senere vise sig at betyde meget for prisen, hvordan huset ser ud)
  • Kan flytte ind i et helt ny hus, hvor alt er nyt
  • Slipper for vedligehold de første mange år
  • Får en væsentlig lavere Energi og varmeforbruget sammenlignet med ældre huse
  • Kommer til at sidde til en væsentlig lavere ejendomsskat og ejendomsværdiskat
Et andet stort plus, set med vores briller, er at alle de andre nybyggere i området er i samme situation som os med nystartet familie. Det giver mulighed for en masse legeaftaler og fælles interesser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar