onsdag den 12. november 2014

Lidt om skat

Lidt om skat


I forbindelse med byggeri eller køb af ejendom, er det væsentligt at være opmærksom på, hvilken skat man skal betale, da dette kan have stor betydning for de månedlige udgifter ved at sidde i huset. Skatten afhænger af hvilken kommune man vælger at købe grund/hus i, samt hvilken offentlig vurdering ejendommen får.

Grundlæggende er der 2 typer skat i forbindelse med et almindeligt parcelhus.

Ejendomsskatten/grundskylden betales af den offentlige værdi af grunden. Denne skat opkræves af den lokale kommune, og kan derfor variere fra kommune til kommune. Den skal dog ligge mellem 16 promille og 34 promille. Desværre er denne skat ikke omfattet af skatteloftet fra 2001, og derfor stiger denne skat i takt med at den offentlige vurdering af grundene hæves. For Skanderborg Kommunes vedkommende ligger grundskyldspromillen f.eks. på 24,66 promille (2,466%) for 2014. Den samme sats gør sig gældende for 2015.

Grundskyldspromillen for den enkelte kommune kan ses på Skatteministeriets hjemmeside.

Ejendomsværdiskatten betales af den offentlige vurdering af huset. Denne er en fast procent af den offentlige ejendomsværdi, og udgør pt. 1 % af den offentlige vurdering for ejendomsværdier op til 3.040.000 kr. Er ejendomsværdien højere end 3.040.000 kr. betales 3 % i ejendomsværdiskat af den del der ligger over de godt 3 mio. kr. Det gode er, at ejendomsværdierne i Danmark er omfattet af skatteloftet fra 2001, og derfor beregnes ejendomsværdiskatten af den offentlige vurdering fra 2001. På nybyg efter 2001 sætter SKAT en 2001 værdi til beregning af ejendomsværdiskatten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar