søndag den 15. marts 2015

Uge 22 (09.03.2015 - 15.03.2015)

Uge 22


Mandag/Tirsdag har murer og tømrer været godt igang. Gavlenderne er blevet "bygget" op af tømreren. Kipspærene er blevet ført videre ud over den overdækkede terrasse. Murerne er nået rigtig langt med murværket. Den høje søjle under den overdækkede terrasse er nu muret helt op til stålbjælken. Hele facademuren mod haven på både "hovedhuset" og "stuen" er færdiggjort. Gavlvæggene ved soveværelse og stue er næsten også muret helt op i lofthøjde.


Tømrerne har "bygget" endegavlene op.

Kipspær til den overdækkede terrasse er halvvejs.

Onsdag er stålsøjlen der skal bære taget på den overdækkede terrasse sat op, og der er støbt fundament til søjlen. Tagrenderne er under opsætning.
Rørføring til genveks anlægget er blevet installeret i loftkonstruktionen inden der isoleres.  Der er leveret Velux ovenlysvinduer til køkken/alrummet. Det bliver rigtig spændende at se ovenlysvinduerne monteret, og begynde at få de første indtryk af lysindfald. 

Stålsøjlen til den overdækkede terrasse afsat i det netop støbte fundament.

Rørføring til genveks anlægget.

Ovenlysvinduer

Torsdag var en smuk og mild forårsdag. Skønt at tilse byggeriet. Der er leveret en del flere byggematerialer. Primært tømmer og underbeklædning til taget. Der mangler nu kun at blive muret ved portåbningerne og hen til "gæsteentreen". Der er klargjort til loftlem. Genveks anlægget er installeret på loftet og alle rørføringer til anlægget er monteret. Kipspærene er alle blevet monteret på stuebygningen. Samlingen mellem de to tagkonstruktioner er lavet og der er lagt tagpap i samlingen. Montering af tagrenderne er påbegyndt, og det ser rigtig godt ud.


Genveks anlægget er nu installeret på loftet

Så er der klargjort til loftslem

Samling mellem de to tage på "hovedhus" og stue

De to tage set fra garagen
Fredag er murerne næsten færdige med ydervæggene. Der mangler nu kun at blive muret omkring portåbningerne til garagen samt ca. halvdelen af muren fra bryggersdøren hen til gæsteentreen.
VVS firmaet har været forbi og rette indbygningsarmaturet i forældrebadeværelsets bruseniche.
Tømreren har sat "rendejern" op næsten hele vejen langs taget på begge sider af huset. Der er nu klargjort til at tagrenderne kan monteres hele vejen rundt.
Indbygningsdel i forældrebadeværelset.

Oppe under taget til den overdækkede terrasse.

Set ind mod stuebygning, soveværelse og badeværelse.

Lørdag har vores egen byggerådgiver, Bo Thoudal, været forbi byggepladsen for at føre tilsyn med byggeriet. Alt i alt ser det fint ud. Han har nogle få anmærkninger. Han er ikke helt overbevist om at de reparerede revner i expan-elementerne ikke vil springe frem igen med tiden. Herudover har murerne glemt at afdække den blottede isolering et enkelt sted. Dette er ret vigtigt, så isoleringen ikke bliver våd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar