lørdag den 7. februar 2015

Uge 17 (02.02.2015 - 08.02.2015)

Uge 17


Tirsdag er der sat "galger" op i alle hjørner af huset. Galgerne er en slags "trævinkler", som dels markerer fundamentets højde samt hjørner. Der bliver trukket nogle snore mellem "galgerne", som er dem der lægges sten efter dels i højde og dels i retning.


Fredag ringer FBA, at de er i fuld gang med at støbe randfundament. Herudover skal vi tage stilling til om vi ønsker samme isoleringstykkelse under gulvet i garagen som i resten af huset. Vi har valgt at få varmeslanger lagt i garagegulvet for evt. at kunne varme rummet op, eller indrage det til beboelse på et senere tidspunkt. Normalt isoleres garagegulv "kun" med 150 mm isolering mod 275 mm i huset. Det giver umiddelbart god mening at isolere gulvet, så derfor har vi valgt at få gulvet isoleret mod en beskeden merpris.


Så er der gravet rende og fyldt beton i.

Det går hurtigt med at få lagt "Lecatermblokke" oven på det våde beton.

Lørdag var jeg forbi byggeriet igen. Da jeg ankom var der en enkelt arbejder på vej hjem, som havde arbejdet på at få lagt næste lag blokke på "randfundamentet". Det nye lag bliver vores gulvhøjde i huset, så det var ret interessant at se "højden" og få en fornemmelse af dette i forhold til det øvrige terræn. Han kunne fortælle, at de forventer at være helt færdige i næste ude med fundament og sokkelarbejdet. Herefter skal betongulvet tørre i nogle uger inden indervæggene stilles op.

Der er godt fugtigt på og i jorden, så det har været nødvendigt at få gravet en rende ved siden af soklen, samt lagt en lænsepumpe i renden i den nordøstlige ende af grunden for at holde sandpuden nogenlunde tør. 

Så er randfundamentet lavet hele vejen rundt.

View fra stuen ind mod køkken/alrum
Vores kommende terrasse... eller måske pool :-)

Rende til at lede vand væk. Den blå "dims" er lænsepumpen

"Afløb" fra lænsepumpen.
Portåbninger til garagen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar